35 – Nästa nivå – magiska länkar

Återstående tid: 35 veckor

Antal goda tecken: 1

Antal dåliga tecken: 1

Summa: 0

Läser Elisabeth George fantastiska bok om skrivande ”Write away”. Hon lägger sin ambitionsnivå flera steg ovanför Stephen King. Hans bok fick mig att känna att det här med skrivande var möjligt att lära sig behärska på en nivå som var acceptabel. Det måste också ha varit hans målsättning eftersom han gav boken underrubriken ”en hantverkares memoarer”.

Tanken på skrivande som ett hantverk får mig att känna att det är möjligt att lära sig. Elisabeth George ser det också som ett hantverk, men om det för Stephen är som att bygga en funkisvilla så är det för Elisabeth att bygga katedralen i Reims.

Liksom arkitekten i Reims får varje utsmyckning att avbilda en viss form,  måste varje stycke hålla sig till ett ämne utan att spreta och driva iväg.

Inte nog med att det inte får driva iväg. Så som varje utsmyckning hänger ihop med nästa på katedralen, måste varje stycke länkas ihop med nästa. Fattar du?

Jag fick läsa om Elisabeths text flera gånger innan jag fattade vad hon menade med länkar. Läs texten ovan så förstår du. Första stycket avslutas med ”en hantverkares memoarer”. Nästa stycke börjar med ”tanken på skrivandet som ett hantverk”. Det är en länk. Hittar du länken mellan stycke två och tre?

Länkarna sägs driva läsaren framåt på ett magiskt vis.

Funkar det?

 

Kommentarsfunktionen är stängd.